ApaNova are Statie Alerta de Poluare la Crivina

A trecut doar o luna de la inaugurarea modernei statii de supraveghere a apei de la Crivina. Cu o valoare aproximata la  jumatate de milion de euro, este operata de 3 oameni. Fiind un laborator complet automatizat, este echipata cu analizoare online care monitorizeaza calitatea apei astfel incat aceasta sa se inscrie in parametrii normali.

Statia de supraveghere Crivina, ApaNova

Datorita noii tehnologii incorporate se pot supraveghea si transmite online mai departe temperatura apei, turbiditatea, precum si prezenta amoniului, fenolii, carbonul organic, fierul, manganul, produsele petroliere si clorurile.

Statia de Alerta Poluare vine ca o completare pentru uzina de la  Crivina, care asigura 20% din necesarul de apa potabila al Bucurestiului. A fost proiectata la inceputul anilor 1990 pentru o capacitate de 6 m³/s. Sursa de apa bruta este raul Arges. Apeductul pentru apa tratata cu o lungime totala de 26 km a fost construit partial (portiunea aval de 14 km) in anii 90 pentru a face pentru a face legatura intre uzina Crivina si municipiul Bucuresti. Mai multe detalii despre uzina, aici.

Depindem de apa pentru a supravietui. Organismul uman este 70% apa. Pe masura ce la nivel international poluarea creste, populatia la fel, resursele de apa proaspata devin din ce in ce mai pretioase. Apa Nova este constienta de toate aceste schimbari. Prin aceasta staţie ne dorim să diminuam deversarile necontrolate in raul Arges, sa protejam astfel mediul si să urmarim calitatea resursei de apa care intra in captarea Crivina, ce deserveste staţiile Crivina si Rosu,

declara dl. Epsica CHIRU, director general adjunct Apa Nova Bucuresti.

Uzina Crivina

Statia de tratare a apei de la Crivina

Apa Nova Bucuresti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000 pentru o durata de 25 de ani concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare din Bucuresti. Mai multe despre Statia de Alerta Poluare de pe Arges, de la Crivina, aici.

Lasă un comentariu