Pentru accidente usoare…

Accident usor

… nu trebuie sa ne mai prezentam la politie! Daca Doamne-fer aveti vreun incident fara victime, nu mai sunteti obligati sa ajungeti pe la politie pentru constatarea de rigoare. Intr-un fel este bine ca am scapat de cozile interminabile, in „hrubele” alea total nepotrivite pentru lucurul cu publicul. In care iarna inghetai, vara te topeai din picioare si niciodata nu aveau tot ce le trebuia: formulare, pixuri si nu in ultimul rand, BUNAVOINTA… 😦 Personal, am avut cateva experiente neplacute de-a lungul timpului, pe care nu as mai dori sa le repet SUB NICI O FORMA. Si aici nu ma refer neaparat la accidentele usoare prin care am trecut, ci mai ales la partea in care aparea Pulitia in ecuatie.

Soferii implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat numai avarierea vehiculelor sau alte pagube materiale nu mai sunt obligaţi să se prezinte la poliţie în termen de 24 de ore de la producerea accidentului în cazul în care conducătorul de vehicul deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

De asemenea, dacă autovehiculul  a fost avariat în alte împrejurări decât într-un accident de circulaţie nu mai este obligat să se prezinte la poliţie în 24 de ore de la constatare în situaţia în care proprietarul sau deţinătorul vehiculului are o asigurare facultativă în baza căreia poate fi despăgubit pentru avarierea vehiculelor respective.

Pe larg despre acest subiect puteti citi aici.

Lasă un comentariu